Kvalificerad och driven Löneadministratör

FASAB6f (Facklig Administration i Samverkan AB) är ett aktiebolag som erbjuder tjänster inom ekonomi, lön, HR, medlemsservice, IT och dataskyddsombud. Våra kunder är fackförbunden Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Svenska Elektrikerförbundet, Fastighetsanställdas förbund, Svenska Målareförbundet och Sekos förbund. Även förbundens a-kassor är kunder hos FASAB6f.
Affärsområde Lön hanterar löner och olika ersättningar för drygt
1 500 personer. 

Enheten arbetar som stödfunktion och utgör kundernas externa löneavdelning. I verksamheten används Vismas lönesystem Agda och systemet eBuilder för administrativ hantering av ersättning för fackliga uppdrag.
På FASAB6f arbetar vi utifrån målsättningarna nöjda kunder, vi-känsla och utveckling. Vi verkar i en föränderlig miljö där varje medarbetare är en viktig del av helheten.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i en grupp om sex som levererar kvalificerade lönetjänster. Du kommer att arbeta från ax till limpa med löneprocessens alla delar. I ditt uppdrag kommer du att hantera några av våra kunder i lönesystemet Agda. Vi ger också stöd till chefer och medarbetare i lönerelaterade frågor samt bistår externa organisationer och myndigheter med relevanta uppgifter, såsom kontrolluppgifter, pensionsinrapportering, arbetsgivarintyg mm. För rätt person är detta superintressant uppdrag då vi står inför ett digitaliserings- och utvecklingsarbete. Parallellt med lönearbetet kommer du att få bidra med din kompetens för att tillsammans med gruppen utveckla och bygga processer och rutiner med målsättningen att vara en löneavdelning i framkant.

Kompetenskrav

Vi söker dig som är driven och noggrann. Du har tidigare erfarenhet av självständigt kvalificerat lönearbete och du behöver vara bekväm med löneprocessens alla delar. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från löneadministration i shared service centerfunktion.

Vi ser också att du har:

  • God datorvana samt goda kunskaper inom Office-paketet
  • God systemkännedom gällande standardiserade affärssystem, samt dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med löneadministrativa system, inklusive lönesystemet Agda.
  • Goda kunskaper i svenska språket
  • Kunskap om svensk arbetsmarknad och arbetsrättsliga lagar och kollektivavtal

Utbildning

Eftergymnasial utbildning inom löneadministration, t.ex. KY-utbildning eller likvärdig kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv i din natur och brinner för service och lönefrågor. Du har god samarbetsförmåga, gillar att jobba i team och kommunicerar på ett tydligt men lyhört och smidigt sätt. Som person är du strukturerad, ansvarsfull och har ordning och reda. I stressade situationer har du förmågan att behålla ditt lugn och fokus. Du ska kunna utföra ditt arbete på ett självständigt sätt och bidra till att utveckla lönefunktionen tillsammans med övriga medarbetare. Du har ett intresse för att vara med att påverka rutiner och processer och tycker om att aktivt delta i utvecklingen och effektiviseringen av löneenhetens verksamhet. För rätt person är detta en spännande och inflytelserik tjänst där man får möjlighet att vara med och påverka och bidra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Du rapporterar till chefen för Ekonomi och Lön.
Vi finns i fräscha lokaler vid Odenplan. Vi har bra förmåner och fina möjligheter till träning och friskvård.

Kontaktpersoner

Jennie Revay, tel: 073-063 39 22
Facklig kontaktperson Handelsklubben Pia Staaf 010-483 55 29.

Ansökan

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Skicka din ansökan senast 2019-04-07 till rekrytering@fasab6f.se, ange referens "Löneadministratör". Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan redan idag.
Hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med rekryteringen kan du läsa om här.

Välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: